EVEN VOORSTELLEN

docenten

Herma Koehorst, Hatha Yoga

Na mijn middelbare school heb ik een opleiding tot botanisch analiste gevolgd in Wageningen en ben daar 'blijven hangen' vanwege werk bij de WUR. En daar werk ik nog steeds, nu bij de leerstoelgroep Plantenveredeling.

Met yoga ben ik rond mijn 24ste in aanraking gekomen en alleen tijdens drie zwangerschappen heeft dat even op een laag pitje gestaan. In die tijd was er helaas nog geen zwangerschapsyoga in de buurt.

Toen ik 40 was ben ik de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte gaan volgen. Puur vanuit interesse en niet eens om les te willen gaan geven. Ik ben wel reuze blij dat het er wel van is gekomen en ik het werk bij de WUR (vrnl rechterhersenhelft) combineer met het geven van yogales (vrnl linkerhersenhelft). Voor mij een mooie balans!

De Saswitha opleiding is de oudste Yoga-opleiding in Nederland en bestond in 2017, 65 jaar. Er is in die tijd een hoop veranderd op Yoga-gebied, maar de essentie van de Yoga, het gebruik van de adem in de oefeningen, staat bij Saswitha hoog in het vaandel. En dat is precies wat ik zo fijn vind aan deze vorm van yoga. Alle bewegingen worden uitgevoerd op het ritme van de adem waardoor de aandacht als vanzelf naar binnen gaat. Dat klinkt wellicht moeilijker dan het is en het handigste is dan ook om het zelf te ervaren en een proefles te komen volgen.  

Welke vormen yoga geven wij? 

Esther van Eersel, DRU

DRU yoga is een helende vorm van Yoga die zich richt op het verstrken van je hartkracht. Door op een zachte, vloeiende manier te bewegen, gaat je energie stromen. Je leert jezelf en je lichaam waarnemen, waarbij je grenzen onderzoekt en leert accepteren. Dit alles doe je met passie en mildheid voor jezelf. Ik vind het heerlijk om yogalessen te geven en te zien wat deze vorm van yoga brengt aan rust en verstilling. Stress en spanning verdwijnen.

De DRU yogales start met een activatie; het warm en soepel maken van de wervelkolom en rekken en strekken van verschillende spiergroepen. Daarna volgt een serie houdingen, ademoefeningen en visualisaties, allemaal op muziek. De les eindigt met een (liggende) ontspanning, waarin je lichaam tot rust komt en zich weer oplaadt. Uitgangspunt is dat bewegingen prettig aanvoelen. Er zijn aanpassingen voor alle houdingen die we doen.

Naast mijn yogalessen in Wageningen en Renkum werk ik ook als coach. Je bent van harte welkom voor een proefles op vrijdagochtend van 9.30 - 10.45 uur in Renkum

Kijk voor andere mogelijkheden op www.esthervaneersel.nl

Gerda Thieme, Hatha Yoga en ZwangerenYoga

Sinds 1999 geef ik yoga les in Renkum. 

Mijn passie ligt bij Hatha Yoga, de oudste vorm van yoga. 

In mijn lessen is er aandacht voor Yoga-houdinden waarbij de adem de beweging volgt. Dat geeft ruimte en ontspanning. Elke les eindigt met een heerlijke ontspanningsoefening.

Omdat ik ook verpleegkundige ben, denk ik bij het samenstellen van een les ook altijd aan 'functionaliteit' en de menselijke anatomie. 

Mijn lessen zijn toegankelijk voor iedereen, ongeacht lenigheid, leeftijd en ervaring. heb je een klacht of beperking? Voor iedere oefening zoeken we een variatie, zodat je toch mee kunt doen.

Mijn twee beroepen en ervaringen vormen zó een mooie combinatie!

Ik kan nog veel meer vertellen hier, maar kom vooral voor een (gratis) proefles en voel het zelf!!


Maaike Dijkstra


Ik ben een KRI gecertificeerde Kundalini Yoga leraar (Level 1), aangesloten bij de beroepsvereniging van Kundalini Yoga leraren Nederland (KYN). Ik kwam 4 jaar geleden (2015) voor het eerst in aanraking met Kundalini Yoga en was direct verkocht. Ik zat beter in mijn vel en voelde me relaxter door de lessen. Kom het zelf ervaren tijdens 1 of meerdere proeflessen. Meer informatie via 06 - 1790 0971 of op www.kundaliniyogarenkum.com en www.facebook.com/kundaliniyogarenkum.